Η Πίτρι του AfD συνέκρινε τους μετανάστες... με κοπριά! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η Πίτρι του AfD συνέκρινε τους μετανάστες... με κοπριά!

  • Πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος στη Γερμανία καταδίκασαν τις δηλώσεις που έκανε η επικεφαλής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), όταν η Φράουκε Πίτρι συνέκρινε τις κοινωνίες που ενσωματώνουν μετανάστες με κοπρόχωμα.

Η Πίτρι, το κόμμα της οποίας κατέγραψε μεγάλη άνοδο στις... κρατιδιακές εκλογές που διεξήχθησαν φέτος και αναμένεται να μπει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, την Μπούντεσταγκ, στις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς, έκανε τα επίμαχα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της στη Στουτγκάρδη τη Δευτέρα, σύμφωνα με την έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung στο διαδίκτυο.

Χλευάζοντας την ιδέα ότι οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία, η Πίτρι είπε «τι να πούμε για την εκστρατεία "Η Γερμανία είναι πολύχρωμη"; Και το κοπρόχωμα πολύχρωμο είναι», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Πίτρι στο γραφείο της για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν έγιναν ή να σχολιάσει.

Οι συντηρητικοί, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι - που υπέστησαν απώλειες από την άνοδο του AfD - καταδίκασαν ομόφωνα τις δηλώσεις.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των ανθρώπων είναι να εκφοβίζουν τον κόσμο», δήλωσε στη FAZ ο συντηρητικός Τόμας Στρομπλ, υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης, αποκαλώντας τις δηλώσεις της Πίτρι «αποτροπιαστικές».

«Οι άδικες φραστικές επιθέσεις της φράου Πίτρι έφθασαν σε νέο επίπεδο», με την επικεφαλής της AfD να «εξευτελίζει συστηματικά τον κόσμο και να στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου» δήλωσε η σοσιαλδημοκράτισσα Λένι Μπραϊμάιερ.

Η AfD δημιουργήθηκε το 2013, προβάλλοντας αρχικά θέσεις εναντίον της πολιτικής του δανεισμού κρατών εν μέσω της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, αλλά η Πίτρι εξεδίωξε τον ιδρυτή του και έστρεψε το κόμμα προς τα δεξιά, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τις φοβίες μέρους των Γερμανών για τη μετανάστευση. Μετά την έλευση περίπου 900.000 προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία πέρυσι, το κόμμα έδρεψε μεγάλα πολιτικά κέρδη και πλέον εκπροσωπείται σε 10 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Τα περισσότερα στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με την AfD, αλλά μια μικρή μερίδα τους τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας. Ο Χέρμαν Βίνκλερ δήλωσε στο περιοδικό Super Illu ότι οι συντηρητικοί θα όφειλαν να εξετάσουν την πιθανότητα αυτή για να αποφευχθεί η ανάδειξη μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από κόμματα της αριστεράς.

Μια δημοσκόπηση του INSA η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα κατέδειξε ότι το ποσοστό της AfD υποχώρησε μισή εκατοστιαία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα στο 15%, ποσοστό όμως που είναι υψηλότερο κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες συγκρινόμενο με εκείνο που κατέγραφε το κόμμα έναν χρόνο νωρίτερα.
Bookmark and Share