Σόιμπλε: Ο Τσακαλώτος με διαβεβαίωσε για τον κόφτη την Ανοιξη αν χρειαστεί.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σόιμπλε: Ο Τσακαλώτος με διαβεβαίωσε για τον κόφτη την Ανοιξη αν χρειαστεί..

  • Καθόλου αβέβαιος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν δείχνει ο Β.Σόιμπλε που χαρακτήρισε «παρεξήγηση» την άποψη ότι είναι αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού επειδή δεν είναι βιώσιμο το χρέος.


Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ κάρφωσε και τις πραγματικές "αγωνίες" του ΔΝΤ αλλά και το διάλογο που είχε στο πρόσφατο Eurogroup με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το...θέμα του δημοσιονομικού κόφτη από την Ανοιξη.

Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του
«Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα:
"Θα τα καταφέρουμε".Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του.
Αυτό το υπενθύμισα στον Ελληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι»,
δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στηνεφημερίδα Stuttgarter Nachrichten

Αναγνώρισε ότι «Οι Έλληνες σημειώνουν επίσης προόδους – ωστόσο δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν να εφαρμόζουν τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις».


Καμιά συζήτηση για ελάφρυνση χρέους πριν το 2018

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018. Όπως επισήμανε, «αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή».
Bookmark and Share