Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοποίησης προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοποίησης προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας

  • Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί εξευτελισμού πέντε ανήλικων προσφυγόπουλων από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου.

Τα πέντε παιδιά, ηλικίας 9 έως 14 ετών, εντοπίστηκαν από... αστυνομικούς να έχουν τσάντες με στολές και πλαστικά όπλα για μια θεατρική παράσταση και για τον λόγο αυτό το λόγο προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου παρέμειναν για περίπου 7 ώρες.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, δέχθηκαν σεξουαλικά υπονοούμενα και ρατσιστικά σχόλια, έπεσαν θύματα εξευτελιστικών πράξεων, κρατήθηκαν σε κελιά μαζί με τοξικομανείς και ποινικούς κρατούμενους, ενώ δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Τη διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών είχε ζητήσει με ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα, την άμεση απομάκρυνση και τιμωρία «όσων διέπραξαν, συγκάλυψαν και ανέχτηκαν τις συγκεκριμένες πράξεις».
Η θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
«Το υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο. Γι' αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τις καταγγελίες.
Τονίζει επιπλέον ότι «προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης».
Όπως αναφέρει το υπουργείο, η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε πέντε ανήλικους και δύο ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Σύμφωνα με το υπουργείο, ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.
Μετά την έρευνα ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος, συνεχίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.
Bookmark and Share