Παγκόσμια ανησυχία για το πυρηνικό υπερόπλο που ετοιμάζει η Ρωσία. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια ανησυχία για το πυρηνικό υπερόπλο που ετοιμάζει η Ρωσία.

  • Θα είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός πύραυλος στον κόσμο
  • Ως... «νεροπίστολα» χαρακτηρίζονται μπροστά του οι πυρηνικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Ρίγη ανησυχίας σε όλη την υφήλιο σκόρπισαν οι πρώτες εικόνες του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής πυραύλου στον κόσμο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ρωσία και έχει ονοματιστεί από το ΝΑΤΟ ως..βαλλιστικό πύραυλο RS-28 Sarmat βάρους 100 τόνων ο οποίος δυνητικά έχει την ικανότητα να εξαφανίσει τελείως μια χώρα του μεγέθους της Γαλλίας.

Όπως λένε ειδικοί ο πύραυλος θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι και τη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν να αντικαταστήσει τους πυραύλους SS-18 με τους μηχανικούς του Κρεμλίνου να υπόσχονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι θα μπορούν να έχουν έτοιμο το νέο πύραυλο μέσα στο 2018 και να είναι λειτουργικός έως το 2020.

Ο πύραυλος κατά πληροφορίες θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 10 μεγάλες ή 16 μικρότερες πυρηνικές κεφαλές σύμφωνα με την εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο σχεδίασης πυραύλων Makeyev.

Τρόμο προκαλεί η εκτίμηση των ειδικών ότι ο Σατανάς νο2 θα κάνει τις ατομικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι να μοιάζουν με «νεροπίστολα».

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας» αναφέρει από την πλευρά του σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.