Προς αδιέξοδο η διάσκεψη για το ΕΣΡ μετά το διακομματικό "όχι" στον Πολύδωρα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Προς αδιέξοδο η διάσκεψη για το ΕΣΡ μετά το διακομματικό "όχι" στον Πολύδωρα.

Ο ..."στρατηγός Άνεμος" επιστρέφει.
  • Σε νέο φιάσκο οδηγείται η συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, καθώς 24 ώρες πριν την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ στον Βύρωνα Πολύδωρα.

  Ήδη η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι με..ανακοινώσεις τους έχουν πει ανοικτά «όχι» στην ενώ το ίδιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, είναι πλέον σαφές ότι η κυβερνητική πρόταση δεν πρόκειται να λάβει την Δευτέρα στις πέντε το απόγευμα (που είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη) πλειοψηφία των 4/5, η οποία είναι απαραίτητη για την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, τοποθετώντας ένα πρόσωπο που έχει υπηρετήσει σε κυβερνητικές θέσεις με την Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και να την ποδηγετήσει ώστε να πει το πολυπόθητο «ναι». Ενδεικτική των προθέσεών της είναι η σχετική δήλωση του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά: «Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Παρ’ όλες τις πιέσεις, η Νέα Δημοκρατία ήδη ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις, με δεδομένο ότι πρόκειται για να καθαρά πολιτικό πρόσωπο και όχι για άνθρωπο εξειδικευμένο στα ΜΜΕ, όπως ήταν για παράδειγμα ο Ροδόλφος Μορώνης.
Τούτων δοθέντων καθίσταται πλέον φανερό ότι για μια ακόμη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων θα είναι –εκτός απροόπτου- διαδικαστικού χαρακτήρα και η βαρύτητα θα πέσει στην νομοθετική ρύθμιση που θα ακολουθήσει, όπως τουλάχιστον έχει προαναγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου.
Bookmark and Share