Μπομπ Ντίλαν: «Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;» - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Μπομπ Ντίλαν: «Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;»

  • Αποδέχθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Αμερικανός καλλιτέχνης.

Ο Μπομπ Ντίλαν, που είχε παραμείνει σιωπηλός μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, έσπασε τη... σιωπή του αναφέροντας, με ανακοίνωσή του, ότι δεν έχει λόγια για την τιμή αυτή.
Παράλληλα, σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα είπε πως θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου.
«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς... Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;», ανέφερε ο 75χρονος Αμερικανός τραγουδoποιός.
Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, στη διάρκειά της οποίας ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό».

Ο Ντίλαν δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του (που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.
Το Ίδρυμα Νόμπελ ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ντίλαν είπε αυτή την εβδομάδα στην Σάρα Ντάνιους, τη μόνιμη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, πως αποδέχεται το βραβείο.

«Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη», ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ίδρυμα Νόμπελ.