Έλληνας υπό ομηρία στην Υεμένη. (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Έλληνας υπό ομηρία στην Υεμένη. (video)

 
  • Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Εξωτερικών μπήκε  με καθυστέρηση ...10 μηνών(!) υπόθεση ομηρίας με πρωταγωνιστή Έλληνα υπήκοο, 56 ετών και πρώην ιδιοκτήτη εταιρείας επισκευών πλοίων με έδρα στον Πειραιά.

Ο εν λόγω άνδρας εμφανίζεται σε βίντεο που...έχει αναρτηθεί στο youtube και φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο 56χρονος μιλάει στα αγγλικά, αναφέρει ότι έχει απαχθεί και βρίσκεται στην Υεμένη και ζητεί από τις ελληνικές Αρχές να τον βοηθήσουν, καθώς διατείνεται πως έχει πέσει θύμα ομηρίας επί δέκα -και πλέον- μήνες. «Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα» αναφέρει ο άνδρας στο βίντεο.

Για το περιστατικό και την ύπαρξη του βίντεο έχουν ενημερωθεί τόσο το ελληνικό ΥΠΕΞ όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο προς το παρόν παραμένουν άγνωστες οι ενέργειες που έχουν κάνει.

Επίσης, μυστήριο παραμένει ποιοι είναι οι απαγωγείς. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι απαγωγείς δεν έχουν αξιώσει λύτρα από την οικογένεια του 56χρονου αλλά από τους εργοδότες του, ενώ το διάστημα της απαγωγής του ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Πάντως όπως έχει γίνει γνωστό, σχετική καταγγελία για την εξαφάνισή του είχαν κάνει οι οικείοι του προ μηνών στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 56χρονος φέρεται να εργαζόταν την τελευταία διετία σε εταιρεία με έδρα το Άντεν της Υεμένης. Τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει από το Άντεν με προορισμό την Αθήνα για οικογενειακό λόγο.
Bookmark and Share