Μυστική ναζιστική βάση ανακαλύφθηκε στην Αρκτική (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μυστική ναζιστική βάση ανακαλύφθηκε στην Αρκτική (video)

  • Μια άγνωστη -μέχρι πριν μερικές μέρες- ναζιστική στρατιωτική βάση ανακαλύφθηκε από Ρώσους επιστήμονες στην Αρκτική.


Η περιοχή, στο νησί Alexandra Land, σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο, κατασκευάστηκε το 1942, ένα χρόνο μετά την... εισβολή του Αδόλφου Χίτλερ στη Ρωσία.

Είχε τον κωδικό όνομα «Schatzgraber» ή «Κυνηγός Θησαυρού» από τους Γερμανούς και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως μετεωρολογικός σταθμός. Η βάση εγκαταλείφθηκε, όταν οι επιστήμονες που στάθμευαν εκεί δηλητηριάστηκαν από κρέας πολικής αρκούδας το 1944 και έπρεπε να διασωθούν από ένα γερμανικό υποβρύχιο.

Βρέθηκε 72 χρόνια αργότερα και στο εσωτερικό του υπάρχουν πάνω από 500 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και καλά διατηρημένα έγγραφα, αναφέρει η Daily Mail.

Στα ερείπια των αποθηκών βρέθηκαν σκουριασμένες σφαίρες και άλλα κειμήλια που χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά εκ των οποίων έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών.

Το νησί ήταν ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι μετεωρολογικές αναφορές που έβγαιναν από εκεί, ήταν απαραίτητες για τον σχεδιασμό της κυκλοφορίας των στρατευμάτων, των υποβρυχίων και των πλοίων.

Το όνομα που είχε δοθεί στη βάση, οδήγησε κάποιους να πιστεύουν πως μπορεί να είχε μια άλλη μυστική αποστολή – με κάποιους ειδικούς να εικάζουν πως μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αρχαίων αντικειμένων.
Bookmark and Share