Λιβύη: Μια... μαϊμού προκάλεσε βεντέτα και οδήγησε σε συγκρούσεις με 16 νεκρούς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Λιβύη: Μια... μαϊμού προκάλεσε βεντέτα και οδήγησε σε συγκρούσεις με 16 νεκρούς

  • Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στη Λιβύη, μέσα σε τέσσερις ημέρες συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων φατριών που φέρεται να προκλήθηκαν από μια μαϊμού.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη νότια πόλη της Σάμπα, η βία ξέσπασε... μεταξύ των δύο φατριών όταν τρεις νεαροί άνδρες άφησαν ελεύθερη μία μαϊμού που επιτέθηκε σε μια μαθήτρια.

Το ζώο τράβηξε μία από τις μαντίλες των κοριτσιών, προτρέποντας τους άνδρες της φυλής Awlad Suleiman να προβούν σε αντίποινα σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους από την φυλή Gaddadfa καθώς και τη μαϊμού, σύμφωνα με κάτοικο που μίλησε στο Reuters.

«Υπήρξε μια κλιμάκωση των εντάσεων τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα με τη χρήση όλμων και άλλων βαρέων όπλων» δήλωσε ο κάτοικος. «Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη σποραδικές συγκρούσεις και η ζωή στην πόλη έχει παγώσει».

Οι Gaddadfa και Awlad Suleiman αντιπροσωπεύουν τις πιο ισχυρές ένοπλες ομάδες στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης, οι αρχικές προσπάθειες των ηγετών των φυλών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, απέτυχαν, σύμφωνα με τους κατοίκους.
Μέχρι την Κυριακή, το Ιατρικό Κέντρο της πόλης είχε δεχτεί τα πτώματα 16 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, και περίπου 50 τραυματίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κέντρου.

«Υπάρχουν γυναίκες και παιδιά μεταξύ των τραυματιών καθώς και κάποιοι ξένοι από χώρες της Αφρικής νοτίως της Σαχάρας, μεταξύ των θυμάτων» πρόσθεσε.

Πηγή: Guardian
Bookmark and Share