Ισόβια σε 30χρονο για αιματηρή ληστεία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Ισόβια σε 30χρονο για αιματηρή ληστεία

-Θεσσαλονίκη-

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 8 ετών επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο σε 30χρονο...Ρομά που κρίθηκε ένοχος για ληστεία μετά φόνου, με θύμα 84χρονο στο Γαρέφι Αριδαίας.
Τον Μάϊο του 20014 ο κατηγορούμενος μαζί με δύο ανήλικους συνεργούς του μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να τον ληστέψουν. Αφού τον έδεσαν πισθάγκωνα και τον φίμωσαν, έκαναν άνω - κάτω το σπίτι, από το οποίο πήραν τελικά ένα κινητό τηλέφωνο, ένα όπλο που φέρεται ότι ήταν κειμήλιο και κάποια παλιά σίδερα.
Ο άτυχος 84χρονος βρέθηκε ένα 24ωρο αργότερα νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προήλθε από στραγγαλισμό.
Οι διωκτικές αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση, όταν λίγες μέρες αργότερα, οι δράστες έπεσαν στα χέρια αστυνομικών για υπόθεση κλοπής στην ίδια περιοχή. Ο ένας από τους ανήλικους - ανιψιός του 30χρονου κατηγορούμενου - φέρεται ότι αποκάλυψε αυθόρμητα το συμβάν με τον 84χρονο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πάντως, ο 30χρονος ουδέποτε δέχθηκε το κατηγορητήριο κι απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.
Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας σήμερα 20 και 18 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων.
Bookmark and Share