Σε κλοιό 7.000 αστυνομικών η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Σε κλοιό 7.000 αστυνομικών η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα

  • Έκτακτα μέτρα και στη Θεσσαλονίκη.
  • Αναλυτικά τα μέτρα και οι κινητοποιήσεις.


Με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται σήμερα το απόγευμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι... εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκτιμάται ότι θα βρίσκονται στους δρόμους περίπου 7.000 αστυνομικοί. Παράλληλα αποκλεισμένο από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ θα είναι το κέντρο της Αθήνας για τους οδηγούς.

Οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 15.00 θα βρίσκεται σε επιφυλακή το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην Αθήνα. Σε κλοιό ασφαλείας θα μπουν υπουργεία, η Βουλή και πρεσβείες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πορεία από το Πολυτεχνείο θα βρίσκονται παρατεταγμένες μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διεξάγεται δύο 24ωρα μετά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και τα επεισόδια που επακολούθησαν στην οδό Σταδίου αλλά και στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε πρόσφατη συνέντευξη του μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας είχε πει: «Οι εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη έρχονται, βέβαια, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα και αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στην Αστυνομία, στις Αρχές, όμως πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί με ωριμότητα η έκφραση και η αντίρρηση και η διαμαρτυρία, και η Αστυνομία, από την πλευρά της, θα δείξει επίσης ωριμότητα. Είδαμε και πέρυσι στα επεισόδια, παρότι είμαστε νέοι σε αυτές τις θέσεις, επιβλήθηκαν κανόνες στην Αστυνομία, και η Αστυνομία με τη σειρά της εφάρμοσε τους κανόνες αυτούς με απόλυτα ακριβή τρόπο, υπήρξε σεβασμός στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, που διαδήλωναν και το ίδιο θα γίνει και φέτος, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, γιατί έχουμε και την εμπειρία την περυσινή τώρα. Από εδώ και πέρα κανένα μπλοκ δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης, δεν μπορεί να ασφαλίζει η Αστυνομία συγκεκριμένα μπλοκ. Πιστεύουμε ότι θα είναι ήρεμα τα πράγματα, ώστε να γίνουν οι διαδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονται. Χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν πρέπει να προτρέχουμε, βέβαια, γιατί μπορεί να υπάρχουν και έκτακτες καταστάσεις. Ελπίζω να είναι μέσα στα πλαίσια τα συνηθισμένα».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, από την Τετάρτη 16.11.2016 έως την Πέμπτη 17.11.2016.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 17.11.2016 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».


Θεσσαλονίκη


Σε ισχύ θα αρχίσουν τα τίθενται από αυτή την ώρα τα μέτρα της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ από το μεσημέρι έως το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης, από τις 14:30, σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Ειδικότερα, θα γίνονται διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ' Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες, κάθε φορά, κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα, από τις 06:00 της Τετάρτης (16-11-2016) έως τις 06:00 της Παρασκευής (18-11-2016) στις παρακάτω οδούς: Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου, Εγνατία, από την οδό Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης, Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της, Αρμενοπούλου, από τη Δημ. Γούναρη μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης και Λαμπράκη, από την Εγνατία μέχρι τη Γ' Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη (17-11-2016), από τις 6:00 έως τη λήξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στις εξής οδούς: Εγνατία, στο τμήμα από την οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα από την οδό Εθν. Αμύνης μέχρι την οδό Γ' Σεπτεμβρίου και από την οδό Προξένων μέχρι τη Φ. Δραγούμη, Εθν. Αμύνης, από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου, Γ' Σεπτεμβρίου, από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Γρ. Λαμπράκη, Καρ. Ντηλ, από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ. Ηρακλείου, Βασ. Ηρακλείου, από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ. Ντηλ, Κ. Καραμανλή, από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την Καυταντζόγλου και Ελ. Βενιζέλου, από την Τσιμισκή μέχρι την Εγνατία.
Bookmark and Share