Λέσβος: Διαμαρτυρία οδηγών για πρόσφυγες που κρύβονται σε φορτηγά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Λέσβος: Διαμαρτυρία οδηγών για πρόσφυγες που κρύβονται σε φορτηγά

  • Θεωρείται ότι είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν..

Δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών διαδήλωσαν.. την Κυριακή με τα οχήματά τους στη Μυτιλήνη εναντίον του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί, κάτι που όπως είπαν «μετέτρεψε το να κρύβεται κάποιος στα οχήματα μας ώστε να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά ή Καβάλα στον μόνο τρόπο να φύγει κανείς από το νησί».

Όπως δήλωσε ο Αργύρης Χατζηαργυρίου, εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών, «καθημερινά δεκάδες μετανάστες συλλαμβάνονται κρυμμένοι στα φορτηγά μας αφού ο πολύμηνος εγκλωβισμός τους στο νησί, τους έχει πείσει ότι ο μόνος τρόπος να φύγουν από αυτό είναι να φύγουν παράνομα κρυμμένοι στα φορτηγά μας. Και αυτό το επιχειρούν ξεφορτώνοντας εμπορεύματα ώστε να μπουν αυτοί στη θέση τους, προκαλώντας ζημιές και προπάντων με το να είμαστε καθημερινά ύποπτοι παράνομης μεταφοράς μεταναστών αφού καλούμαστε συνέχεια να αποδεικνύουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει με τη συναίνεσή μας».

Χαρακτηριστική η μαρτυρία του συμμετέχοντος στην κινητοποίηση Παναγιώτη Αγγελή, ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη στο λιμάνι ενώ μετέφερε προς ανακύκλωση από το νησί παλιά ψυγεία. «Σε τρία από τα πολλά φορτωμένα ψυγεία είχαν μπει μέσα τρεις μετανάστες προκειμένου να φύγουν. Λίγες ώρες μετά αυτοί ήταν ελεύθεροι προκειμένου να συνεχίσουν να ψάχνουν τρόπο διαφυγής. Εγώ συνελήφθην, δικάστηκα και αθωώθηκα. Τι να το κάνεις όμως; Πέρα από την προσωπική ταλαιπωρία, το φορτηγό μου μέρες τώρα δεν μου έχει αποδοθεί κι εγώ στις δύσκολες μέρες που ζούμε όλοι μας δεν μπορώ να βγάλω μεροκάματο».

Ο χώρος του λιμανιού της Μυτιλήνης έχει κλείσει για τα φορτηγά αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας και τα επαγγελματικά οχήματα βρίσκονται πλέον σε δημόσιους χώρους και στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου όμως δεν φυλάσσονται.
Bookmark and Share