Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Βρετανών στην Ε.Ε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Βρετανών στην Ε.Ε.


...με το νέο σύστημα ελέγχου της Κομισιόν!



Οι Βρετανοί πολίτες δεν θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε., τουλάχιστον όχι χωρίς να πληρώνουν τον...συμβολικό φόρο των 5 ευρώ και χωρίς να συμπληρώνουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα που επιβάλλει το νέο σχέδιο Etias της Κομισιόν για τον έλεγχο των μετακινήσεων.

Όπως αναφέρει ο Indepentent, το νέο σύστημα ελέγχου που βρίσκεται στα σχέδια των Βρυξελλών, παρόμοιο με το σύστημα των ΗΠΑ, αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι των προθέσεων των Ευρωπαίων να μην επιτρέψουν στη Μ. Βρετανία κανένα προνόμιο που απολάμβανε μέχρι τώρα, μετά την έξοδό της από την Ε.Ε.

Αν και η Κομισιόν τονίζει ότι ο λόγος για τη δημιουργία του συστήματος είναι η αποτροπή κι ο έλεγχος της τρομοκρατίας εντός των χωρών της Σένγκεν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι αποτελεί έναν τρόπο για να καταστήσει σαφές στο Λονδίνο το κόστος αποχώρησης από την Ένωση.

Σύμφωνα με το σύστημα Etias, οι χώρες εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ που όμως δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. θα πρέπει πλέον να καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό (5 ευρώ ή 4,29 στερλίνες) και να συμπληρώνουν μια ηλεκτρονική αίτηση.
Bookmark and Share