Βερολίνο: Δεν αλλάζει η στάση μας για το χρέος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Βερολίνο: Δεν αλλάζει η στάση μας για το χρέος

  • Τη θέση ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει.

Νωρίτερα, ο..  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue» δήλωσε χαρακτηριστικά εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ότι «όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα».
Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου πάντως διευκρίνισε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε δεν συνδέονται μα την τοποθέτηση του Ομπάμα από την Αθήνα σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους. Τόνισε μάλιστα ότι «η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Η επίσκεψη Ομπάμα δεν άλλαξε κάτι».
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι «λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα –το 2018- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα».
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αμερικανού Προέδρου ότι η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι αυτό αντανακλά και την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης.
Bookmark and Share