Συγχαρητήρια και πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες απέστειλαν στον Ντ. Τραμπ, Γιούνκερ και Τουσκ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Συγχαρητήρια και πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες απέστειλαν στον Ντ. Τραμπ, Γιούνκερ και Τουσκ

("κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση)
  • Επίσημη πρόσκληση στον Ντόναλντ Τράμπ, να μεταβεί στις Βρυξέλλες απέστειλαν πριν από λίγα λεπτά ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.


Οι δύο Πρόεδροι προτείνουν μέσω...κοινής επιστολής στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ μια ανοιχτή πρόκληση έτσι ώστε να «χαρτογραφηθούν οι σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ.» Στη συνέχεια Τουσκ και Γιούνκερ υπενθυμίζουν στον Ντόναλντ Τράμπ τη σημασία των σχέσεων ΕΕ και ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια, την μετανάστευση και τη κλιματική αλλαγή.

«Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχυθούν οι διατλαντικές σχέσεις. Μόνο με την στενή συνεργασία μπορούν ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίσουν να κάνουν τη διαφορά, όταν αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις, όπως ο ΙΣΙΣ, οι απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση» είπαν χαρακτηριστικά οι δύο Πρόεδροι.

Η επιστολή τους συνεχίζει λέγοντας:

«Ευτυχώς, η στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ - ΗΠΑ είναι ευρεία και με βάθος: από τις κοινές μας προσπάθειές για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τη διευθέτηση της κλιματικής αλλαγής, δια τη συνεργασία ΕΕ - ΗΠΑ σχετικά με την αντιμετώπιση των απειλών για την ασφάλεια στην Ανατολική Ευρώπη και τη Νότια Γειτονία, και στις διαπραγματεύσεις για το Διατλαντικό εμπόριο - πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί πως οι δεσμοί που μας συνδέουν παραμένουν ισχυροί και ανθεκτικοί.»
Bookmark and Share