«Κολεγιόπαιδα» οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

«Κολεγιόπαιδα» οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών..

  • Το «πογκρόμ» εξαφάνισε 350 ιπταμένους, αναγκάζοντας τον Ερντογάν να στρατολογήσει ...σπουδαστές ιδιωτικών σχολών!

H απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι μαζικές καρατομήσεις αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, που... ακολούθησαν, έχουν «προσγειώσει» στο ναδίρ την πάλαι ποτέ πανίσχυρη πολεμική αεροπορία, που αλώνιζε στον ουρανό του Αιγαίου με παραβιάσεις και παρενοχλήσεις.
Η κυβέρνηση της Αγκυρας προσπάθησε να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στο στελεχιακό δυναμικό της επαναφέροντας στην υπηρεσία πιλότους που είχαν αποστρατευτεί το διάστημα 2010-2015. Αλλά μόλις 6 απόστρατοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όταν τα κενά που άφησε το «πογκρόμ» στην αεροπορία ανέρχονται σε 350 θέσεις πιλότων και 40 τεχνικών.

Ασφαλώς η τουρκική προπαγάνδα απέδωσε και αυτό το πρόβλημα στον... Φετουλάχ Γκιουλέν. Υποστηρίζουν ότι ο λόγος για τον οποίο αποδυναμώθηκε η αεροπορία ήταν πως γκιουλενιστές αξιωματικοί (σήμερα στις φυλακές) έκριναν ως ακατάλληλους για υπηρεσία και αποστράτευαν τους καλύτερους πιλότους!

Το σχέδιο

Πάντως η νέα, μετα-πραξικοπηματική ηγεσία, ο Αμπιντίν Ουνάλ, δηλώνει -στο Reuters- αισιόδοξος ότι σε δύο χρόνια η τουρκική πολεμική αεροπορία θα βρεθεί «στα καλύτερά της». Το σχέδιο του υπουργείου Αμυνας προβλέπει στρατολογήσεις πιλότων εκπαιδευμένων σε ιδιωτικά κολέγια! Με μια συμπληρωματική εκπαίδευση στην ακαδημία αεροπορίας θα κληθούν να πετάξουν όχι μόνο τα 240 F-16 και τα 49 F-4, αλλά και τα 100 Stealth μαχητικά F-35 που θα ενταχθούν στη δύναμή της από το 2018.

Αν για το ισλαμοσυντηρητικό καθεστώς για ό,τι δεν έχει πάει καλά στην Τουρκία ευθύνεται ο Γκιουλέν, για τον πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ Εμρέ Τανέρ, που κατέθεσε χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής διερεύνησης της απόπειρας πραξικοπήματος, οι γκιουλενιστές απέτυχαν όχι μόνο λόγω της ελλιπούς οργάνωσής τους (άποψη που αντικρούει την επίσημη προπαγάνδα), αλλά και λόγω της κακής οργάνωσης των μυστικών υπηρεσιών, που δεν είχαν εγκαίρως την πληροφόρηση για την οργάνωση της απόπειρας ανατροπής του Ερντογάν. Ο Τανέρ αναμένει πως την αποτυχία του πραξικοπήματος θα ακολουθήσουν μεμονωμένες απόπειρες δολοφονίας κορυφαίων πολιτικών.

Σημειώνεται ότι υπέρ της έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία τάχθηκε ο στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ -αναμένεται να λάβει χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνησή του-, πρώην επικεφαλής της αντικατασκοπίας στρατού, Μάικλ Φλιν...
Bookmark and Share