Η Μέρκελ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για μια τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η Μέρκελ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για μια τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία.

  • Η Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για τη διεκδίκηση μιας τέταρτης θητείας στην Καγκελαρία της Γερμανίας, μεταδίδει το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, DPA.


Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του... ινστιτούτου EMNID που δημοσίευσε το πρωί η εφημερίδα "Bild" δείχνει πως, το 55% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μέρκελ στην εξουσία, ενώ, το 39% δηλώνει το αντίθετο.

Όπως έχουν δηλώσει σε γερμανικά ΜΜΕ στελέχη του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, υπό καθεστώς ανωνυμίας, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας θέλει να ανανεώσει την θητεία της στην καγκελαρία.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετούσε το Βερολίνο στο τελευταίο του ταξίδι με την ιδιότητα του Αμερικανού προέδρου, γινόταν γνωστό από γερμανικά ΜΜΕ ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υποστήριξη των Γερμανών προς την καγκελάριο της χώρας παρουσίασε αύξηση σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση, όπου το 42% της έδινε την συγκατάθεσή του για να συνεχίσει να κρατά τα ηνία της χώρας. Μεσολάβησε η ανακοίνωση του "μεγάλου συνασπισμού" - των Χριστιανοδημοκρατών, των βαυαρών εταίρων τους, των Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών - ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σοσιαλδημοκράτη νυν υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στο αξίωμα του προέδρου.
Bookmark and Share