Κατάρρευση γέφυρας στην Κόνιτσα λόγω κακοκαιρίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Κατάρρευση γέφυρας στην Κόνιτσα λόγω κακοκαιρίας


  • Κατέρρευσε τα ξημερώματα τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το τελευταίο διήμερο το νoμό Ιωαννίνων το τελευταίο διήμερο. 

Η γέφυρα βρισκόταν σε.. παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων υπέστη διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας, από την πλευρά του χωριού, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.
Στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Στην περιοχή αναμένεται να φθάσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των υποδομών.
Bookmark and Share