Citi: Απίθανη η συμφωνία στο Eurogroup για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Citi: Απίθανη η συμφωνία στο Eurogroup για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

  • "Η απόφαση του ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει".

Υπάρξει δεν υπάρξει Washington Group, είναι απίθανο η Ελλάδα να λάβει μία συμφωνία για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους έως το... Eurogroup του Δεκεμβρίου, όπως σημειώνει η Citigroup σε νέο της note, όπου τονίζει πως οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών παραμένουν πολύ μεγάλες.
Όπως επισημαίνει, ενώ η πίεση αυξάνεται για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τις εκλογές που διεξάγονται το επόμενο διάστημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (που είναι πιστωτές της Ελλάδα), προκαλέσουν άλλα προβλήματα, δε θεωρεί ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μια συμφωνία για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου παραμένει απίθανη, αν και ορισμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα όπως αυτά που σχετίζονται με τα επιτόκια των δανείων του ESM, μπορεί να συμφωνηθούν.
Η Citi τονίζει πως η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μπορεί να καθυστερήσει για μήνες, ενώ επισημαίνει ότι οι πιέσεις στο μέτωπο της ρευστότητας της Ελλάδας δεν θα αρχίσουν να γίνονται ασφυκτικές πριν από τα μέσα του 2017, και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο να συνεχιστούν μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις.
Bookmark and Share