Handelsblatt: Η νίκη του Τραμπ ...ευνοεί μια τουλάχιστον ελληνική μετοχή! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Handelsblatt: Η νίκη του Τραμπ ...ευνοεί μια τουλάχιστον ελληνική μετοχή!

  • Για ποια πρόκειται.


Στην ελληνική... οικονομία γενικότερα αλλά και σε μια μετοχή συγκεκριμένης εταιρείας αναφέρεται η Γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για μια "πορεία για γερά νεύρα".
Η εφημερίδα γράφει:
"Οι ελληνικές μετοχές τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης προσέφεραν λίγες χαρές στους επενδυτές.
Αλλά τώρα τουλάχιστον όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία διαγράφεται μια αλλαγή, η οποία θα μπορούσε να φέρει νέο αέρα και στο χρηματιστήριο της Αθήνας.
Η οικονομία αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει και το εδώ και πολύ καιρό στάσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σημειώνει επιτέλους προόδους.
Για Grexit δεν κάνει κανείς πλέον λόγο και ακόμα και η νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει τουλάχιστον μια ελληνική μετοχή".

Και η εφημερίδα εξηγεί:
"Ένα τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Ακόμα δεν ξέρει κανείς εάν ο μελλοντικός Πρόεδρος θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις αλλά το σχέδιο εξάπτει ήδη τη φαντασία των επενδυτών στην Αθήνα. Η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιμέντων, Τitan, αυξήθηκε μετά τις αμερικανικές εκλογές πάνω από 8%.
Καμία άλλη ελληνική μετοχή δεν επωφελήθηκε περισσότερο από τη νίκη του Τραμπ.
Με τη θυγατρική του Titan America η επιχείρηση βρίσκεται σε καλό δρόμο εάν ο νέος Πρόεδρος υλοποιήσει το πρόγραμμα υποδομών και οι αναλυτές συνιστούν την αγορά της μετοχής".
..
Bookmark and Share