Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΔΟΛ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΔΟΛ

Διαβουλεύσεις: Οι πιστώτριες τράπεζες προχωρούν σε καταγγελία δανειακής σύμβασης.

Κρίσιμες εξελίξεις για το συγκρότημα Λαμπράκη δρομολογεί η καταγγελία δανειακής του σύμβασης -η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα- καθώς... οι πιστώτριες τράπεζες δεν προτίθενται να προσφέρουν άλλα χρονικά περιθώρια, προκρίνοντας ένα βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης υποχρεώσεων με τη συμμετοχή νέου επενδυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Ειδικότερα, όπως έγινε χθες γνωστό, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε καταγγελία δανειακής σύμβασης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς η εταιρεία δεν κατέβαλε, ως όφειλε, τους εξαμηνιαίους τόκους για τις δανειακές της υποχρεώσεις ποσού περίπου 9 εκατ. ευρώ.
Τα σενάρια
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες συζητήθηκαν νομικά και διαδικαστικά θέματα, καθώς οι συμμετέχοντες φέρονται να προωθούν το μοντέλο του «λευκού ιππότη» σε ένα σχέδιο βιώσιμης χρηματοδότησης της επιχείρησης. Αυτό το σενάριο συνδέεται με τις πληροφορίες που θέλουν την τρέχουσα διοίκηση του Σταύρου Ψυχάρη να δέχεται πιέσεις προκειμένου να απομακρυνθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για αναδιάρθρωση υποχρεώσεων και νέο επενδυτή. Το θέμα της απομάκρυνσης της διοίκησης που έχει απασχολήσει τις τράπεζες φέρεται να έχει συζητηθεί και σε πολιτικό επίπεδο, στο πλαίσιο μιας πιθανής ρύθμισης που θα επιτρέπει στις τράπεζες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον ΔΟΛ και στη μετά Ψυχάρη εποχή.
Το πιθανότερο ενδεχόμενο, πάντως, είναι να ακολουθήσει μια μεταβατική φάση με προσωρινή διοίκηση που θα αναλάβει ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος θα οριστεί για να συντάξει οικονομική έκθεση για την κατάσταση της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν και υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους με δεδουλευμένα μηνών. Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, προέβησαν σε κινητοποιήσεις πριν από την περίοδο των γιορτών, τις οποίες ανέστειλαν μετά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.
Bookmark and Share