Η Ν.Κορέα απαγόρευσε την πώληση αυτοκινήτων BMW, Porsche και Nissan! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η Ν.Κορέα απαγόρευσε την πώληση αυτοκινήτων BMW, Porsche και Nissan!


  • Σε μεγάλα πρόστιμα και απαγόρευση πωλήσεων για ορισμένα μοντέλα των BMW, Porsche και Nissan, προχώρησε η κυβέρνηση της Ν. Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι τρεις κατασκευαστές «έφαγαν» συνολικό πρόστιμο της τάξεως των 5,9 εκ. δολαρίων που αντιστοιχούν σε... 4.523 οχήματα, καθώς τα πιστοποιητικά που έφεραν τα οχήματα δεν ήταν ακριβή. Τα έξι από τα δέκα μοντέλα συνεχίζουν να πωλούνται και τα άλλα τέσσερα σταμάτησαν την εμπορική τους πορεία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους αντιμετωπίζουν εντονότερους ελέγχους μετά την έξαρση σκανδάλων για την απόδοση των προϊόντων τους, συμπεριλαμβανομένων του Group VW, της TAKATA, της Mitsubishi Motors. Τον περασμένο μήνα, η Ν. Κορέα επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ στο εγχώριο αντιπρόσωπο της VW για ψευδή στοιχεία στις διαφημίσεις των αυτοκινήτων της που πωλούνταν στην ασιατική χώρα, ενώ το καλοκαίρι μπλόκαρε την πώληση 80 μοντέλων της γερμανικής φίρμας εξαιτίας των παραποιημένων εγγράφων που αναφέρουν τις εκπομπές αερίων και τα επίπεδα θορύβου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου εισαγωγέων και διανομέων της Ν. Κορέας, τα εισαγόμενα οχήματα αντιπροσωπεύουν το 15% των συνολικών πωλήσεων, και μέχρι τον Νοέμβριο οι δημοφιλέστερες επιλογές στα αυτοκίνητα εισαγωγής ήταν πετρελαιοκίνητα μοντέλα των BMW και Mercedes-Benz.
Bookmark and Share