Ύμνοι από το Forbes για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ύμνοι από το Forbes για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο..

  • Εκτενές αφιέρωμα στο “φαινόμενο” Γιάννη Αντετοκούνμπο κάνει με άρθρο του το περιοδικό Forbes, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τι κρύβεται πίσω από τις απίθανες εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο άσος των Milwaukee Bucks φέτος στο NBA.


“Όταν μιλάμε για το χτίσιμο μίας ομάδας με στόχο το πρωτάθλημα στο NBA, υπάρχουν δύο...σίγουροι και γρήγοροι κανόνες: Δεν μπορείς να βρεις αληθινά καθοριστικούς παίκτες με το νούμερο 15 στο draft, και σίγουρα δεν μπορείς ποτέ να τους βρεις στα γήπεδα μπάσκετ της Ελλάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι η ζωντανή απόδειξη ότι αυτοί οι δύο κανόνες είναι στη διαδικασία της κατάρριψης”, αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο, που αναφέρεται στο buzzer beater με το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης οι Bucks επικράτησαν των New York Knicks με 105-104, σχολιάζοντας ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους παραλληλισμούς που κάνουν ορισμένοι μεταξύ του Έλληνα μπασκετμπολίστα και ιερών τεράτων του NBA, όπως ο Magic Johnson και ο LeBron James.

“Όταν έχεις έναν παίκτη με το ταλέντο που έχει [ο Γιάννης], με τον τρόπο δουλειάς που έχει, όταν είσαι ένας μαθητής του παιχνιδιού όπως είναι αυτός, όταν έχεις την ταπεινότητά του, τότε έχεις τα υλικά για έναν μεγάλο σταρ”, δηλώνει ο Jason Terry, βετεράνος των Milwaukee Bucks. “Αυτό βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας. Ψάχναμε έναν εκτελεστή και τώρα είναι εδώ”.

Όμως και ο προπονητής του, ο μεγάλος Jason Kidd, δεν τσιγκουνεύεται τα καλά λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πιστεύει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. “Ο LeBron [James] μπήκε σε αυτήν την κατηγορία όταν ήταν 18 χρονών”, είπε πρόσφατα ο Kidd σε ραδιοφωνικό σταθμό. “Για τον Γιάννη, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος του, να είναι νικητής και να πάει στην ίδια κατηγορία με τον LeBron, τον Magic Johnson και τον Michael Jordan, και να φτάσει εκεί. Δουλεύει απίστευτα σκληρά όπως εκείνοι και έχει την ικανότητα να παίξει στο επίπεδο παικτών όπως ο Magic και ο LeBron. Είναι ένας παίκτης ύψους 2,10 μέτρων με την ικανότητα να παίξει και στις δύο ρακέτες, και να επηρεάσει και τις δύο ρακέτες. Έχει το ένστικτο του δολοφόνου. Το έχει δείξει στις προπονήσεις και το έχει δείξει σε παιχνίδια. Απλώς πρέπει να το τελειοποιήσει όπως έκαναν όλοι αυτοί”.

Τι είναι αυτό που τον κάνει λοιπόν τόσο ξεχωριστό από τους άλλους παίκτες του ύψους του; Σύμφωνα με το Forbes, είναι το γεγονός ότι μπορεί να χειριστεί την μπάλα σαν γκαρντ, διευκολύνοντας την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, χωρίς να χρειαστεί να του δώσει κανείς την μπάλα, κάτι που άλλα σημερινά ταλέντα του NBA, όπως ο Anthony Davis, ο Kristaps Porzingis και ο Joel Embiid, δεν μπορούν να κάνουν με την ίδια επιτυχία.

Σε μία ομάδα όπως οι Milwaukee Bucks, που εδώ και δεκαετίες είναι βυθισμένη στη μετριότητα, αποτυγχάνοντας να λάμψει, πολλοί βλέπουν στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον άνθρωπο που θα τους πάρει από το χέρι και θα τους οδηγήσει στα μεγαλεία. Ποιος να το περίμενε όταν επιλεγόταν στο draft του 2013 μόλις στη 14η θέση…

Και το άρθρο καταλήγει ως εξής: “Και αυτή η περίπτωση γίνεται ακόμα πιο ασυνήθιστη, καθώς οι Bucks βρήκαν τον Αντετοκούνμπο ενώ έπαιζε μπάσκετ στην πόλη του, την Αθήνα. Δεν ήταν η Ελλάδα ποτέ ακριβώς φυτώριο για μελλοντικούς παίκτες του NBA, πόσω μάλλον για παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως ο Greek Freak είναι σε τροχιά να τα αλλάξει όλα αυτά”.
Bookmark and Share