Mπλόκα αγροτών από τις 23 Ιανουαρίου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Mπλόκα αγροτών από τις 23 Ιανουαρίου..

  • Χωρίς να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματά τους αποχώρησαν οι εκπρόσωποι αγροτών από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
  • Πλέον, το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων είναι ορατό, με τους αγρότες να έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζονται για μπλόκα στις 23 Ιανουαρίου.

«Ο υπουργός δείχνει πως τα...χέρια του είναι δεμένα από το μνημόνιο» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας πως «υπάρχουν προθέσεις για ρυθμίσεις που όμως δεν ικανοποιούνται». Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον αγροτικό χώρο, από τις πληρωμές μέχρι τη διαχείριση των προγραμμάτων ανάπτυξης, έχουν φέρει αποτελέσματα. «Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους πώς θα κινητοποιηθούν, τις μορφές που θα επιλέξουν», είπε ο κ. Αποστόλου.
Ο αγροτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε «θέση μάχης», ενώ με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ζητά να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής και ενέργειας, η Ενδιάμεση Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και οι αδιάθετες παραγωγές λόγω εμπάργκο.
Bookmark and Share