Tην ώρα που ο ΔΟΛ δείχνει να βυθίζεται, έτοιμο να ανελκυστεί είναι το ...ναυάγιο του ΜΕGA. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Tην ώρα που ο ΔΟΛ δείχνει να βυθίζεται, έτοιμο να ανελκυστεί είναι το ...ναυάγιο του ΜΕGA.


  • Ενώ ο ΔΟΛ δείχνει να βυθίζεται στα προβλήματα, υπάρχουν βάσιμες πλέον ελπίδες να ανελκυστεί το ναυάγιο του ΜΕGA. Καπετάνιος στο εγχείρημα επαναλειτουργίας του καναλιού είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενώ σε ρόλο πληρώματος είναι ο Φ. Μπόμπολας.


Οι τράπεζες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ζήτησαν από τους μετόχους τη.. σύνταξη business plan για να συμφωνήσουν στην επανεκκίνηση.
Το κανάλι περνά στον έλεγχο της οικογένειας Βαρδινογιάννη καθώς φέρεται ότι στην αύξηση θα καλύψει και το μέρος των χρημάτων που θα έπρεπε να εισφέρει ο ΔΟΛ.

Εκτός του Γ. Βαρδινογιάννη στην αύξηση θα συμμετάσχει και ο Φ. Μπόμπολας κατά το μερίδιο του.
Αν το σχέδιο ευοδωθεί –που δεν υπάρχει λόγος να μην συμβεί, καθώς οι τράπεζες θεωρούν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή τον Γ. Βαρδινογιάννη- ο μέτοχος που θα ελέγχει την πλειοψηφία στο Μega θα είναι ο Γ. Βαρδινογιάννης στον έλεγχο του οποίου θα περάσει και το management.
Eίναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε -σε βάθος χρόνου- να φέρει στο προσκήνιο και το παλιό σχέδιο της οικογένειας, για συγχώνευση Μega-Star.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως -παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για το Mega όλο αυτό το διάστημα-εξακολουθεί να παραμένει μια ελκυστική επιχείρηση από όλες τις απόψεις… Και το σημαντικότερο; Όσο παράξενο και να ακούγεται είναι μια «καθαρή», «υγιής» και δυναμική εταιρία που παράγει κέρδη!

Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό σε σχέση με την κατάσταση των υπολοίπων επιχειρήσεων του κλάδου που βουλιάζουν στα χρέη Το MEGA είναι τόσο ισχυρό, ως brand name και ως οικονομική οντότητα που παραμένει «ζωντανό» κι ας είναι στον «αυτόματο». Απεδείχθη στην πράξη..
Όπως πολύ σωστά αναφέρει σήμερα και το Enimerosi24 , πρόκειται για ένα κανάλι που όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να μειώσει το δανεισμό του και οι τράπεζες – προσέξτε, να εισπράξουν κεφάλαιο και όχι μόνο τόκους! Αυτά δεν γίνονται πουθενά..
Ένα κανάλι που στην ουσία έχει «σιγήσει» και παρόλα αυτά οι τηλεθεατές συνεχίζουν να επιλέγουν τα προγράμματά του!

Θα περιοριστούμε να αναφέρουμε αυστηρά τα στοιχεία από τα οποία πηγάζει αισιοδοξία.

Τα στοιχεία αυτά λοιπόν είναι ότι ο δανεισμός έχει μειωθεί σημαντικά όλο αυτό το διάστημα, αφού όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι τράπεζες έχουν εισπράξει κεφάλαιο… ενώ τα 4 εκ. ευρώ που έχουν δοθεί από τους μετόχους στους εργαζόμενους για μισθοδοσία μεταφράζεται από τις τράπεζες ως μέρος της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου,με αποτέλεσμα τραπεζικά στελέχη που έχουν την πλήρη εικόνα της επιχείρησης να υποστηρίζουν ότι με άλλα 6 εκ ευρώ ακόμη θα μπορούσε το MEGA να πάρει μπροστά και να λειτουργήσει κανονικά!

Αναμφισβήτητα το ποσό αυτό των 6 εκ. ευρώ είναι ευτελές για τα μεγέθη των Μπόμπολα – Βαρδινογιάννη, ακόμη όμως και για άλλους επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.
Από μόνο του λοιπόν το γεγονός αυτό επιτρέπει να αισιοδοξεί κανείς ότι κάτι μπορεί να γίνει
Βεβαίως η καχυποψία μεταξύ των μετόχων εξακολουθεί να υφίσταται..


Bookmark and Share