"Μπλόκο" από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

"Μπλόκο" από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό

Πάμε σαν άλλοτε..
  • Ερωτηματικά σχετικά με τον χρόνο που επελέγη, αλλά και με τις κυβερνητικές προθέσεις σε ότι αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό προκαλεί η ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.


Το σίγουρο, είναι ότι η...  επένδυση του Ελληνικού, που ήδη έχει αποτελέσει θέμα χρονοτριβής εδώ και χρόνια, αυτή τη φορά χρησιμοποιείται και ως αντικείμενο εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την ερώτηση υπογράφουν 17 βουλευτές προσκείμενοι στους 53, μεταξύ άλλων οι Δρίτσας, Αναγνωστοπούλου, Μπαλαούρας, Καββαδία και ο Νίκος Φίλης.

Αυτές οι ενδοκυβερνητικές τριβές έχουν ως στόχο το «πάγωμα» εν νέου της επένδυσης που έχει δρομολογηθεί για το επί χρόνια αναξιοποίητο πρώην αεροδρόμιο, σε μια περίοδο, που η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς κορυφώνεται και εδώ και καιρό έχει δοθεί το μήνυμα για στροφή στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.

Την ίδια ώρα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, να μην χαρακτηρίσει ως διατηρητέα, κτίρια στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Η Επιτροπή, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον πολυετή αγώνα για τη "σωτηρία του χώρου", που επί του πρακτέου μεταφράζεται σε διαρκή νομικά εμπόδια, που ουσιαστικά εμποδίζουν την επένδυση, καθώς η σύμβαση ορίζει ότι η έκταση θα πρέπει να παραδοθεί ελεύθερη από κάθε χρήση και με επιλυμένα όλα τα διαδικαστικά και νομικά ζητήματα.
Bookmark and Share