Με 198 χλμ/ώρα έπεσε η Porsche στο μοιραίο Honda - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Με 198 χλμ/ώρα έπεσε η Porsche στο μοιραίο Honda


  • Η ταχύτητα αποδεικνύεται από το γεγονός πως η Porsche διήνυσε τα 44 μέτρα του πάρκινγκ μέσα σε οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου...


Με ταχύτητα 198 χλμ την ώρα συγκρούστηκε η μοιραία Porsche με το Honda που βρισκόταν σταθμευμένο... πάρκινγκ και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού 3 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα του πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», η Porsche διήνυσε τα 44 μέτρα του πάρκινγκ μέσα σε οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Κατά τον κ. Μαδιά μια σειρά από διαβολικές συμπτώσεις οδήγησαν στην τραγωδία: «Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτό που συνέβη. Κατά διαβολική σύμπτωση η Porsche εξετράπη την τελευταία στιγμή στην είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ και έπεσε με μαθηματική ακρίβεια πάνω στο οπίσθιο τμήμα του ακινητοποιημένου Honda Civic.

Από την ανάλυση των χρόνων του σχετικού βίντεο και από το μήκος των ιχνών πλαγίας ολίσθησης της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ, προκύπτει ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά την πρόσκρουση με το Honda ήταν 198 χιλιόμετρα την ώρα. Όλα έγιναν τρομακτικά γρήγορα μόλις σε 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου. Καταλαβαίνετε ότι οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο κ. Μαδιάς με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου εντόπισε 120 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης προφυλακτήρα που φαίνεται να άνηκε στην Porsche.

Στην έκθεση του ο κ. Μαδιάς αναφέρει ότι «το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιου προφυλακτήρα της Πόρσε, πιθανότατα τη στιγμή την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό του και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε, δημιουργώντας έκκεντρη βίαια πρόσκρουση στο εσωτερικό τμήμα του προφυλακτήρα με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας να ξεκουμπώσει και να αποξηλωθεί το οπίσθιο ακραίο δεξιό τμήμα αυτού και σε συνδυασμό με την αντίσταση του αέρα και την αρχική ταχύτητα του οχήματος να αποκολληθεί σε απόσταση 120 μέτρων πριν την είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ, στιγμή κατά την οποία ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο».

Και συνεχίζει: «Σε εκείνο το σημείο μάλλον ο οδηγός έντρομος προσπάθησε να κρατήσει το όχημα στην πορεία του αλλά μάταια. Μιλάμε για μία απόσταση 120 μέτρων την οποία διήνυσε σε 1,5 δευτερόλεπτο. Η εκτίμησή μου είναι ότι όλα προκλήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών, τα οποία ήταν χειμερινά ελαστικά δεκαετίας. Ένα κομμάτι από τα ελαστικά βρέθηκε κατεστραμμένο κοντά στο σημείο της φονικής σύγκρουσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτές τις ταχύτητες δεν μπορούν να αντέξουν τα πολύ παλιά ελαστικά. Δηλαδή ακόμα και να μην ήταν χειμερινά ενδεχομένως να είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα».

Σημειώνεται πως για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας έχουν οριστεί τέσσερις πραγματογνώμονες του Δημοσίου. Ένας θα ερευνήσει τις συνθήκες της ασφάλτου (την κατάσταση του οδοστρώματος, τα κιγκλιδώματα), ένας θα ερευνήσει την Porsche (αν υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα, τα ελαστικά, τα φρένα, τα ηλεκτρολογικά) και δύο –αξιωματικοί της Πυροσβεστικής- τις συνθήκες έκρηξης και εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα και οι τρεις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους έχουν δικαίωμα να ορίσουν τους δικούς τους πραγματογνώμονες.