Στους 76 οι νεκροί από τη γρίπη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Στους 76 οι νεκροί από τη γρίπη

  • 7 θάνατοι μόλις την τελευταία εβδομάδα

Μπορεί το κύμα της γρίπης να υποχωρεί, όμως συνεχίζει να αφήνει πίσω του θύματα και...ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 7 νέοι θάνατοι εξαιτίας της γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 76, ενώ άλλοι 8 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές της γρίπης.

Όσο για θύματα της γρίπης, πρόκειται για 44 άνδρες και 32 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 98 έτη και μέση ηλικία 71,9 έτη. Από τα 74 (97,4%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 2 (2,6%) ιός γρίπης τύπου Β. Από τους 76 ασθενείς που απεβίωσαν ήταν εμβολιασμένοι για την γρίπη οι 16 (21,0%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 73 (96,1%) από τα 76 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
Bookmark and Share