Die Zeit: μπροστά στην πανίσχυρη Λεπέν ...ο Τσίπρας είναι ένας «άκακος νέος» για την Ευρώπη. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Die Zeit: μπροστά στην πανίσχυρη Λεπέν ...ο Τσίπρας είναι ένας «άκακος νέος» για την Ευρώπη.

  • Στην απειλητική για την Ευρώπη Marine Le Pen αναφέρεται σε εκτενές της άρθρο η Die Zeit, χωρίς να παραλείψει να συγκρίνει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε εκφράσει στο παρελθόν τις αντιδράσεις του στις πολιτικές τςη Ε.Ε.

Όπως σχολιάζει καυστικά, η γερμανική εφημερίδα...«η γαλλική συμβολή στο ΑΕΠ της Ε..Ε. είναι πολλαπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη της Ελλάδας», ενώ «απέναντι στην τεράστια πολιτική ισχύ της Marine Le Pen, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται σαν… άκακος νεανίας».
Η Die Zeit, αφού αναρωτηθεί εύστοχα για το «τι θα συμβεί αν η Marine Le Pen εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλίας», σημειώνει ότι όποιος ακούει τα όσα λέγονται αυτό το διάστημα «σε υπουργεία του Βερολίνου και διαδρόμους των Βρυξελλών, σε οικονομικούς και κυβερνητικούς κύκλους, κάνει εκπληκτικές διαπιστώσεις»:
«Οι Ευρωπαίοι το θεωρούν πιθανό.
Φοβούνται, αλλά δεν έχουν στρατηγική», σημειώνει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Zeit, που αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «είτε υπουργοί και διπλωμάτες είτε τραπεζίτες και επίτροποι της Ε.Ε. – όλοι φοβούνται και αγωνιούν, απωθούν (τη σκέψη) και παίζουν νευρικά με τα χέρια τους.
Μόνο ένα δεν κάνουν προφανέστατα:
Δεν προετοιμάζονται (για τη το ενδεχόμενο νίκης της Le Pen)».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Γαλλίδα πολιτικός δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιοι είναι οι στόχοι της.
«Είναι καιρός να τελειώνουμε με την Ε.Ε.!», είχε πει χαρακτηριστικά πριν από λίγες ημέρες, την ίδια στιγμή που οι συνεργάτες της διαμηνύουν ότι το σημαντικότερο εγχείρημα στους πρώτους μήνες της προεδρίας της θα είναι η έξοδος από το ευρώ».
«Απεσταλμένοι του Εθνικού Μετώπου είχαν τις τελευταίες εβδομάδες συναντήσεις σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Στρασβούργο με αναλυτές μεγάλων επενδυτικών οίκων, μεταξύ άλλων της αμερικανικής Black Rock, για να τους παρουσιάσουν τα σχέδιά τους.
Υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικής τράπεζας σχολίασε ότι οι συναντήσεις τού θύμισαν αντίστοιχες με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη», αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επίσης σχολιάζεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας μας «είχε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τίποτα από αυτά που περιελάμβανε».
«Στη γερμανική κυβέρνηση θυμούνται αυτές τις ημέρες τις εμπειρίες με την Ελλάδα.
Εκεί είχε εκλεγεί προ δύο ετών μια κυβέρνηση που ζήτησε μέσω δημοψηφίσματος επιβεβαίωση της πολιτικής της εναντίον της κρατούσας πολιτικής στην ευρωζώνη.
Όμως όταν συνειδητοποίησαν οι πολίτες τι ακριβώς θα σήμαινε η έξοδος από τη νομισματική ένωση, ο ενθουσιασμός για τη δραχμή πέρασε γρήγορα.
Μια παρόμοια προσγείωση, ελπίζουν ότι μπορεί να επίκειται και για τους Γάλλους», καταλήγει ο αρθρογράφος της εφημερίδας.