Τουσκ: Τελείως αποκομμένη από την πραγματικότητα η Τουρκία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Τουσκ: Τελείως αποκομμένη από την πραγματικότητα η Τουρκία  • Δήλωση - σχόλιο του Προέδρου της Ε.Ε. για το παραλήρημα Ερντογάν.


Με το να αποκαλεί τους Ολλανδούς φασίστες, η Τουρκία δείχνει ότι είναι εντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα, δήλωσε ο..πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, σχολιάζοντας το πλέον πρόσφατο παραλήρημα του Ερντογάν.

Ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε βάλει στο κάδρο της σύγκρουσης με την Χάγη τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και τον ρόλο των Ολλανδών κυανόκρανων.

«Τους ξέρουμε τους Ολλανδούς από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Ξέρουμε πόσο η ηθική τους έχει υποστεί πλήγμα από τους 8.000 Βόσνιους που σφαγιάστηκαν» δήλωσε.

Για «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» μίλησε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τονίζοντας ότι ο Ερντογάν «γίνεται όλο και πιο υστερικός κάθε ώρα που περνά και πρέπει να ηρεμήσει».

«Ο τόνος του Ερντογάν έχει γίνει ακόμη πιο υστερικός» είπε ο Μαρκ Ρούτε.

Η χειρότερη θηριωδία στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζει να στοιχειώνει την Ολλανδία. Επίσημη έρευνα είχε προκαλέσει το 2002 την παραίτηση της τότε κυβέρνησης, ενώ τον Σεπτέμβριο 2013, έπειτα από απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, η χώρα έγινε το πρώτο κράτος στον κόσμο που θεωρήθηκε υπεύθυνο για πράξεις των στρατιωτών του που τελούσαν υπό την εντολή του ΟΗΕ.