Τι είπε στον Εισαγγελέα ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Τι είπε στον Εισαγγελέα ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί

  • Οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Καστοριάς ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον 52χρονο οδηγό ταξί το απόγευμα της Παρασκευής.


Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε...προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), μεταφέρθηκε χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Στη συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο 30χρονος δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τους συναδέλφους του αστυνομικούς, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει ούτε στους γονείς του που τον επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς.

Ο 30χρονος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κίνητρό του ήταν προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Οι έρευνες

Η εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί με την σύλληψη του 30χρονου ειδικού φρουρού της ΟΠΚΕ Καστοριάς ήταν άμεση. Ο 52χρονος οδηγός ταξί, σύζυγος και πατέρας δύο νεαρών αγοριών, δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από τις 17:30 χθες το απόγευμα, όταν πλέον ο 24χρονος γιος του αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία και να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες συμμετείχαν και συνάδελφοί του, έως ότου εντοπίστηκε το ταξί, 10 χλμ., μακριά από την πόλη της Καστοριάς, στην άκρη του δρόμου και στην περιοχή Λεύκη Καστοριάς, ενώ 40-50 μέτρα μακριά από το ταξί βρέθηκε η σορός του θύματος.

Από την πρώτη στιγμή κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Καστοριάς και ιατροδικαστής στο σημείο, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς από 45αρι όπλο και συγκεκριμένα έφερε ένα διαμπερές τραύμα στον δεξί άνω θώρακα στο δεξί στήθος και την καθοριστική βολή στον δεξί κρόταφο…

Εν ψυχρώ δολοφονία


Ήταν μία εν ψυχρώ εκτέλεση… Ο δολοφόνος έβγαλε τον οδηγό ταξί από το αυτοκίνητο, τον οδήγησε στο χωράφι και τον εκτέλεσε. Σύντομα, οι αστυνομικοί εντόπισαν υλικό από κάμερες καταστημάτων από το σημείο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο δράστης ως πελάτης στην Καστοριά το οποίο έγινε στις 16:30 χθες το απόγευμα.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο …«πελάτης» ήταν συνάδελφός τους και μάλιστα ο 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ της Καστοριάς και σε συνδυασμό με μαρτυρίες, τον συνέλαβαν και σχεδόν αμέσως ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης εκτέλεσε το θύμα με το προσωπικό του πιστόλι που έφερε νόμιμα και το οποίο μάλιστα το είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής και σύλληψης του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014. Μάλιστα τότε, είχε τιμηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που είχε λειτουργήσει σε αυτό το περιστατικό.

Νωρίτερα, ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Καστοριάς συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να μην σημειωθούν τυχόν επεισόδια, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Θρήνος στην κηδεία του 52χρονου οδηγού ταξί


Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο 52χρονος Κοσμάς Τζέλιος, που έπεσε νεκρός από το χέρι του 30χρονου ειδικού φρουρού, στην Καστοριά.

Συντετριμμένη η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι πριν λίγο είπαν το τελευταίο αντίο στον 52χρονο οδηγό ταξί στο Νεκροταφείο της Τσάκωνης.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του αδικοχαμένου οδηγού ήταν τα παιδιά και η σύζυγος, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον κακό που τους βρήκε.

Το χρονικό της δολοφονίας


Ο 52χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ερημική περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημικό σημείο, εκτός του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς, δίπλα στο ποτάμι, ενώ το άψυχο σώμα του οδηγού βρισκόταν σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο.

«Βραδινές ώρες σήμερα σε αγροτική περιοχή στη Λεύκη Καστοριάς βρέθηκε νεκρός 52χρονος ημεδαπός άνδρας με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Σε απόσταση 40 έως 50 μέτρων περίπου από το σημείο βρέθηκε όχημα ταξί ιδιοκτησίας του» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο οδηγός ταξί έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός.

Οι κάμερες πρόδωσαν τον δράστη

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί άρχισαν να «ξεσκονίζουν» τις κάμερες από τα καταστήματα. Σε μια από αυτές, και συγκεκριμένα στην κάμερα ασφαλείας ενός περιπτέρου, φάνηκε ένα άτομο να επιβιβάζεται στο ταξί. Ο άνδρας αυτός κάτι τους θύμιζε. Μετά από προσεχτική ανάλυση του βίντεο διαπίστωσαν πως πρόκειται για συνάδελφό τους. Έτσι λοιπόν, τον αναζήτησαν και τον συνέλαβαν.
Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Οι έρευνες άρχισαν μετά την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, καθώς από νωρίς χθες το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Αμέσως στην αστυνομία σήμανε συναγερμός, με δεδομένη την περίπτωση του μανιακού που επιτέθηκε σε δύο οδηγούς ταξί στην Κηφισιά, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλον.

Οι συνάδελφοί του άρχισαν να τον αναζητούν, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν. Τελικά, εντόπισαν το όχημά του λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των Ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρεία στην Αθήνα. Ο άνδρας ήταν, ήδη, νεκρός, όταν τον βρήκαν και κλήθηκε άμεσα η Αστυνομία η οποία απέκλεισε την περιοχή.

Τι λέει συνάδελφος του ταξιτζή που εντοπίστηκε νεκρός στην Καστοριά

Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον 52χρονο οδηγό ταξί που εντοπίστηκε νεκρός στην Καστοριά οι συνάδελφοί του.

Αυτοκινητιστής από την Καστοριά μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα oladeka.com και αναφέρθηκε στο ερημικό σημείο κοντά στη Λεύκη που βρέθηκε η σορός του 52χρονου.

«Στο συγκεκριμένο σημείο ακούγαμε ότι γίνονται περίεργα πράγματα…Φαίνεται ότι ο Κ. δεν κατάλαβε που του είπαν να τους πάει ή όταν τον οδήγησαν εκεί ήταν αργά..» αναφέρει και δεν κρύβει τον πανικό του. «Λέγαμε ότι μόνο στην Αθήνα γίνονται αυτά, αλλά να που ήρθαν και στις αυλές μας… Ποιος ξέρει τι ακριβώς έγινε… Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε ένα πολύ καλό παιδί!» προσθέτει ο συνάδελφος του 52χρονου, ο οποίος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Bookmark and Share