«Πρόλαβε και μου φώναξε να φύγω» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

«Πρόλαβε και μου φώναξε να φύγω»



  • Συνάδελφος του νεκρού εργάτη στη Θεσσαλονίκη περιγράφει το δυστύχημα .


Τη στιγμή του δυστυχήματος περιέγραψε... περιέγραψε στον ANT1 συνάδελφος του νεκρού εργάτη σε εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη- ο οποίος, όπως είπε έσωσε τις ζωές των άλλων εργατών προειδοποιώντας τους.

Ο Γ.Μακαντάσης είπε πως λίγο έλειψε να τον συνθλίψει ο γερανός, ενώ, όπως είπε, ήταν ο ίδιος που έδινε οδηγίες (μανούβραρε) τον γερανό, τον οποίο χειριζόταν ο άτυχος εργάτης.«Πρόλαβε και μου φώναξε να φύγω», λέει ο κ. Μακαντάσης, περιγράφοντας ότι ο γερανός θα έπεφτε πάνω του.

Ο Παναγιώτης όμως ειδοποίησε όλους τους συναδέλφους του, μέσω ασυρμάτου, ότι «ο γερανός αναποδογυρίζει!» και χάρη στην έγκαιρη προειδοποίησή του δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Ο Γ.Μακαντάσης βρισκόταν σε δύο μέτρα απόσταση από τον γερανό και μεταξύ τους υπήρχαν κάγκελα και εμπόδια, όπως περιέγραψε. Έτσι είδε τον γερανό να γυρίζει και τον συνάδελφό του να εγκλωβίζεται στο κουβούκλιο.

Παρόλο που του φώναξε να πηδήξει, δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αιμόφυρτος στο κουβούκλιο που βρέθηκε 25 με 30 μέτρα κάτω από το έδαφος.

«Πιστεύω ότι θα προλάβαινε», επιμένει, τονίζοντας πως ο εκλιπών ήταν έμπειρος χειριστής και ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, ο γερανός αναποδογύρισε επειδή δεν άντεξε το βάρος που σήκωσε. «Κακώς με αυτόν το γερανό, χρειαζόταν μεγαλύτερο», είπε ο Γ.Μακαντάσης.
Bookmark and Share