Δύο στους τρεις Γερμανούς θέλουν διακοπή των διαπραγματεύσεων με Τουρκία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δύο στους τρεις Γερμανούς θέλουν διακοπή των διαπραγματεύσεων με Τουρκία

  • Υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τάσσεται μόνον το 11,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild.


Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών, το 64,2%, τάσσονται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διπραγματεύσεων της...Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Υπέρ της συνέχισής τους τάσσεται μόνον το 11,9%, ενώ οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν απαντούν.

Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων τάσσονται σε ποσοστό 51% υπέρ της διακοπής, ενώ το υψηλότερο ποσοστό κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καταγράφεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους του αντιευρωπαϊκού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με 85%.

Στο παρελθόν, η γερμανική κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ του να μην ανοίξουν περαιτέρω ενταξιακά κεφάλαια, για την ώρα, αλλά όχι υπέρ του να διακοπεί τελείως η ενταξιακή διαδικασία.

Η δημοσκόπηση έρχεται τον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης της Άγκυρας με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και ιδιαίτερα της Ολλανδίας, λόγω της απόφασης των Αρχών των δύο ευρωπαϊκών χωρών να μην επιτρέψουν σε τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο έδαφός τους.

Οι συγκεντρώσεις αφορούν το δημοψήφισμα επί της συνταγματικής αναθεώρησης που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στη γείτονα χώρα. Οι προτάσεις της κυβέρνησης θα δώσουν στον πρόεδρο Ερντογάν ευρύτατες εκτελεστικές εξουσίες.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ είπε χαρακτηριστικά στην «Bild» ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Bookmark and Share