Αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών της Ιστορίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών της Ιστορίας..

  • Αλλαγές στα προγράμματα σπουδών της Ιστορίας προανήγγειλε, μιλώντας σε ημερίδα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

 «Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα ανοίξει τη συζήτηση  για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας» είπε ο κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζοντας... ευκαιρία το να «μιλήσουμε για το πώς θέλουμε να διδάσκεται η Ιστορία».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού μας», με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα αλλά και στο σχολείο. «Το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι θεσμοί μέσα στους οποίους καλλιεργήθηκε ο βιβλιοκεντρικός πολιτισμός» τόνισε και επεσήμανε ότι, αν και η μετάβαση δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα σε βάθος λίγων δεκαετιών, οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν τώρα θα αποτελέσουν τα πρώτα στάδια της αλλαγής.
Ο υπουργός επανέλαβε την ανάγκη αλλαγών στο λύκειο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δύο τελευταίες τάξεις του εκφράζουν μια κοινωνική παθογένεια». Οσον αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου έθιξε το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτό το ζήτημα. Δεν έχουν δικαιώματα οι κλάδοι που δεν είναι διαπλεκόμενοι. Οπου έχουν δοθεί, δόθηκαν με βάση εξουσίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες και σε αυτόν τον τομέα.
Bookmark and Share