Βίντεο-σοκ από το Πεντάγωνο για τους τζιχαντιστές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Βίντεο-σοκ από το Πεντάγωνο για τους τζιχαντιστές

  • Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι  θα δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να ωθούν πολίτες μέσα σε κτίριο της Μοσούλης στο Ιράκ και μετά να ανοίγουν πυρ από αυτό, σε απάντηση της κατακραυγής για μια άλλη έκρηξη που φέρεται να έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες αμάχους.


Ο αμερικανικός στρατός παραδέχθηκε το ότι η συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ έπαιξε.. πιθανότατα ρόλο στην έκρηξη της 17ης Μαρτίου, αλλά τόνισε ότι μπορεί και να ευθύνεται για αυτήν το Ισλαμικό Κράτος.

Τοπικοί αξιωματούχοι και μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι μέχρι και 240 άτομα μπορεί να σκοτώθηκαν στην περιοχή Αλ Ζαντίντα όταν κατέρρευσε ένα κτίριο σε έκρηξη, ενταφιάζοντας τις οικογένειες που βρίσκονταν μέσα.

Το Πεντάγωνο δεν δημοσιεύει συχνά εικόνες ή βίντεο από τις επιχειρήσεις του.

Το έχει ωστόσο ήδη πράξει αυτόν τον μήνα αφού αρνήθηκε ότι είχε πλήξει ένα τέμενος στη Συρία, δημοσιεύοντας μια αεροφωτογραφία για να αποδείξει ότι το τέμενος ήταν ακέραιο. Αυτό το επεισόδιο διερευνάται.

Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής συμμαχίας που μάχεται το ΙΚ είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι προσπαθούσε να αποχαρακτηρίσει ένα βίντεο που έδειχνε μαχητές να κρύβουν αμάχους σε κτίριο στη δυτική Μοσούλη για να "δελεάσουν τη συμμαχία να επιτεθεί".

"Αυτό που βλέπουμε τώρα δεν είναι η εκμετάλλευση των αμάχων ως ασπίδα προστασίας. (...) Για πρώτη φορά το αποτυπώσαμε σε βίντεο χθες καθώς ένοπλοι μαχητές της ISIS (Ισλαμικού Κράτους) εξανάγκασαν αμάχους να εισέλθουν σε κτίριο, σκοτώνοντας έναν που αντιστάθηκε, και μετά χρησιμοποίησαν το κτίριο αυτό ως θέση μάχης εναντίον της (Υπηρεσίας Αντιτρομοκρατίας)", είπε ο συνταγματάρχης Τζόζεφ Σκρόκα.

Ο Σκρόκα είπε ότι οι τακτικές μάχης του ΙΚ έχουν οδηγήσει τη συμμαχία σε προσαρμογές στις διαδικασίες. Πρόσθεσε ότι περίπου 1.000 μαχητές του ΙΚ παραμένουν στη δυτική Μοσούλη, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για τις αλλαγές τακτικής της συμμαχίας. Είπε επίσης ότι στις 17 Μαρτίου είχε ξεκινήσει μια ενδελεχής έρευνα για τις επιθέσεις.
Bookmark and Share