Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών

  • «Αυτή η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική»

«Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, δεν θα πουλήσουμε τις οφειλές σε ξένες τράπεζες ούτε θα στέλνουμε τις ...ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, με αφορμή τη συνεργασία της με ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΗ ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, και πως η επιχείρηση προσφεύγει σε ιδιώτη για την είσπραξή τους καθώς δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.

«Αυτή η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική που διαθέτει ορισμένα στοιχεία που δεν τα έχουμε εμείς. Δηλαδή έχει ένα λογισμικό, εξειδίκευση, εμπειρία, προσωπικό, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει και να υποστηρίξει τις δικές μας υπηρεσίες. Αυτός θα είναι ο σκοπός», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξήγησε ότι θα συνεχίσουν όλες οι διευκολύνσεις, όπως η προστασία μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και το δωρεάν ρεύμα για ακραία φτώχια, ωστόσο συμπλήρωσε πως η επιχείρηση θα κινηθεί δικαστικά κατά οφειλετών, οι οποίοι «κατά τεκμήριο έχουν, αλλά δεν πληρώνουν».
Bookmark and Share