Αμυράς:Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το βόρειο Αιγαίο ως μέρος της Τουρκίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη
.

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Αμυράς:Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το βόρειο Αιγαίο ως μέρος της Τουρκίας  • Επιστολή του βουλευτή του Ποταμιού προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, με την οποία ζητάει την άμεση διόρθωση στον επίμαχο χάρτη.


«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία», αυτό είναι το μήνυμα του Γιώργου Αμυρά προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, στον οποίο ο ...κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, καλώντας να διορθώσει άμεσα χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού όπου σύμφωνα με τον κο Αμυρά απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως μέρος της τουρκικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο Γιώργος Αμυράς, πρόκειται για χάρτη, ο οποίος απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες και στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα ‘‘Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)’’ εντός των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων με την ένδειξη ‘‘Νorth Aegean, Turkey’’.

Ο κος Αμυράς εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής κλείνει την επιστολή του με την ευχή για άμεση διόρθωση.
Bookmark and Share