Κίνδυνος για την δημόσια υγεία εταιρεία απορρυπαντικών στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Κίνδυνος για την δημόσια υγεία εταιρεία απορρυπαντικών στη Θεσσαλονίκη

  • Σχηματίστηκε δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος 55χρονου εκπροσώπου.


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου, νομίμου εκπροσώπου εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας απορρυπαντικών-απολυμαντικών στη Θεσσαλονίκη, με την..κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος και Απλοποίησης της αδειοδότησης τεχνικών, επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλων διατάξεων.

Όπως προέκυψε η παραπάνω εταιρεία- εργοστάσιο λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2015 έως και το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ είχαν λήξει οι άδειες, εγκρίσεις και τα πιστοποιητικά που αφορούν στη νόμιμη λειτουργία της.

Καθώς δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και δεν υπήρχαν οι σχετικές εγκρίσεις και άδειες για την προστασία του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και των περιοίκων, προκλήθηκε, από τη λειτουργία του εργοστασίου, περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνοι τόσο για την υγιεινή και ασφάλεια των απασχολούμενων στην εταιρεία, όσο και των περιοίκων. Συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία της παραγωγής σκόνης απορρυπαντικού από το εργοστάσιο, εκλύεται πυκνός καπνός από την καπνοδόχο και διαφεύγει μεγάλη ποσότητα σκόνης τόσο στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου, όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή εφημερίδα "Μακεδονία"
Bookmark and Share