Προς τελική συμφωνία - μένουν εκτός τα εργασιακά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Προς τελική συμφωνία - μένουν εκτός τα εργασιακά..

  • Oι πληροφορίες των τελευταίων ωρών επιμένουν ότι η ελληνική πλευρά και οι δανειστές έχουν βρει τη "χρυσή τομή" για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές του greece-salonika η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί καταλήγουν σε συμφωνία και σε...Type Your Post Summary Hereσυμφωνία και σε κλείσιμο της αξιολόγησης αφήνοντας - προς το παρών - στην "άκρη" το "καυτό" θέμα των εργασιακών, καθώς τις δύο πλευρές της χωρίζει, σε αυτή τη φάση, "άβυσσος".

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο σκληρότερος "παίκτης" είναι το ΔΝΤ η πλευρά του οποίου βάζει συνεχώς αναχώματα προκαλώντας εκνευρισμό, τόσο στην ελληνική πλευρά, όσο και στην πλευρά των Ευρωπαίων που φαίνεται να κρατούν στάση παρατηρητή στο πλαίσιο αυτό.

"Νερό" στο κρασί της όμως δεν βάζει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι θεσμοί οι οποίοι κατανοούν ότι σε αυτή τη φάση η διαπραγμάτευση σε αυτό το πεδίο – των εργασιών – δεν θα έχει για καμιά πλευρά το επιθυμητό.

Κύκλοι της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές εκτιμώντας παράλληλα πως το "καυτό" θέμα της διαπραγμάτευσης των εργασιακών θα συνεχιστεί. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα "βλέπουν" ότι λύση στο θέμα αυτό ενδεχομένως να βρεθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς όλες οι πλευρές θέλουν να "μπουν" στο 2018 με όσο το δυνατό λιγότερα "βαρίδια" με την ελληνική πλευρά φυσικά να "καίγεται" περισσότερο για αυτό. Μην ξεχνάμε πως το 2019 είναι χρονιά εκλογών και ως εκ τούτου η κυβέρνηση επιθυμεί το 2018 να αναδείξει τις επιτυχίες του κυβερνητικού έργου.

Έτσι λοιπόν ημερομηνία ορόσημο, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θεωρείται πλέον η 20η Μαΐου, το επόμενο δηλαδή προγραμματισμένο Eurogroup από το οποίο η κυβέρνηση θέλει να πάρει ότι περισσότερο μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως δεν αποκλείεται ακόμη και μια αναδίπλωση, στο θέμα των εργασιακών, εφόσον καταφέρει να πάρει κάτι που θα αφορά το χρέος το οποίο φαίνεται πως αποτελεί το "κρυφό" χαρτί στα χέρια της ελληνικής πλευράς... αλλά και των θεσμών!
Bookmark and Share