Διεθνείς αντιδράσεις για τον βομβαρδισμό της Συρίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Διεθνείς αντιδράσεις για τον βομβαρδισμό της Συρίας.

Η βάση που βομβαρδίστηκε.
  • Ποιοι στηρίζουν, ποιοι όχι.
  • Ρωσία και Βολιβία ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ



Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ...συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Βίκτωρ Όζεροφ, επικεφαλής επί θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας στη βουλή της Ρωσίας, δήλωσε πως η επίθεση των ΗΠΑ μπορεί να πλήξει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ξεκαθάρισε επίσης πως και η Ρωσία θα ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπέρ του βομβαρδισμού η Μεγάλη Βρετανία

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε πως στηρίζει απόλυτα την επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της αεροπορικής βάσης στην περιοχή Χομς της Συρίας.

Τόνισε μάλιστα πως είναι η πρέπουσα απάντηση στη βάρβαρη επίθεση με χημικά αέρια που εξαπέλυσε το καθεστώς της Συρίας.

Η Σαουδική Αραβία στηρίζει πλήρως τις ΗΠΑ

Το Ριάντ εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, μετέδωσε η τηλεόραση Arabiya TV.

Στήριξη και από την Αυστραλία

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ, δήλωσε πως στηρίζει πλήρως το βομβαρδισμό της βάσης από τις ΗΠΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το θεωρεί μια πρέπουσα απάντηση στο σοκαριστικό έγκλημα πολέμου που διέπραξε η κυβέρνηση Άσαντ.

Όπως ανέφερε, ο βομβαρδισμός καταδεικνύει πως η διεθνής γνώμη δεν θα ανεχτεί τη χρήση χημικών όπλων.

Θετικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στη Συρία

Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας που ανήκει στην αντιπολίτευση, σχολίασε θετικά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης.

H Εθνική Συμμαχία της Συρίας ελπίζει επίσης ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και “η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων”.

Bookmark and Share