Ανεπιθύμητοι φυγόποινοι ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ανεπιθύμητοι φυγόποινοι ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα

  • Τρεις συλλήψεις.
  • Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Ηγουμενίτσα, Κωστακιούς Άρτας και Νεγράδες Ιωαννίνων

Μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα εκκρεμούσε σε βάρος ενός... 32χρονου Αλβανού, αλλά εκείνος προσπάθησε να περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος παρ’ όλο που ήταν και φυγόποινος. Όμως, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε..

Τώρα, όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας Εφετών Θεσπρωτίας, ο αλλοδαπός κρατείται για να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ.

*** Το ίδιο συνέβη και με έναν 21χρονο Αλβανό, ο οποίος εντοπίστηκε στους Κωστακιούς Άρτας από αστυνομικούς της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και διαπιστώθηκε πως, όχι μόνο είχε περάσει παράνομα στη χώρα, αλλά και ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών με ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

*** Στους Νεγράδες Ιωαννίνων, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου ένας 28χρονος Αλβανός ο οποίος είχε έρθει παράνομα στη χώρα, παρ’ όλο που σε βάρος του εκκρεμούσαν απαγόρευση εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.