Ν. Παππάς: Δεν θα μειωθεί το τέλος για ΕΡΤ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ν. Παππάς: Δεν θα μειωθεί το τέλος για ΕΡΤ

  • "Ίσως κάνουμε προσλήψεις.."

Καμία μείωση δεν πρόκειται να υπάρξει στο ανταποδοτικό τέλος υπερ της ΕΡΤ ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας..στην Βουλή. «Δεν έχουμε σχέδιο να μειώσουμε το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, που σήμερα είναι 3 ευρώ, και να το πάμε στο 1,5 ευρώ, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο το εν λόγω τέλος είναι χαμηλότερο εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ». «Είναι ένα κόστος που χρειάζεται για να λειτουργήσει όχι ένα κανάλι, όπως η ΝΕΡΙΤ στο παρελθόν, αλλά 5 κανάλια, 6 ραδιοφωνικοί σταθμοί και όλοι οι σταθμοί της επαρχίας», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΡΤ κερδίζει μέρα με τη μέρα το στοίχημα, διαψεύδοντας όλους όσοι έλεγαν ότι είναι οικονομικά μη βιώσιμη, και παράγοντας πολλαπλάσιο έργο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εμμέσως προανήγγειλε προσλήψεις που θα μειώσουν το κόστος στην λειτουργία της εταιρίας. «Είμαστε στην κατεύθυνση να εξορθολογήσουμε κι άλλο την λειτουργία εταιρίας. Εκεί που υπήρχαν κενά που καλύπτονται με συμβάσεις θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις για να μειωθεί το κόστος και να πληρώνονται καλύτερα», σημείωσε.
Bookmark and Share