Μέρκελ: Εγκλημα πολέμου η χημική επίθεση στη Συρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Μέρκελ: Εγκλημα πολέμου η χημική επίθεση στη Συρία

  • Τι δηλώνουν αξιωματούχοι του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε τη χημική επίθεση στη Συρία ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.
«Η χρήση τοξικού αερίου αποτελεί.. έγκλημα πολέμου και τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια» δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Μέρκελ, Ουλρίκε Ντέμερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Αποφεύγοντας να επιρρίψει απευθείας την ευθύνη για την επίθεση επί του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, υπενθύμισε ότι «η ευθύνη του καθεστώτος Ασαντ στη χρήση χημικών όπλων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν».

Στο πλαίσιο αυτό, «η γερμανική κυβέρνηση καλεί για πολλοστή φορά τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και του Ιράν να ασκήσουν πιέσεις επί των εταίρων τους στους κόλπους του καθεστώτος Άσαντ ώστε αυτός να θέσει τέλος στην πολεμική του εκστρατεία και να σεβασθεί την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί», πρόσθεσε.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αναρωτήθηκε από την πλευρά του για το ενδεχόμενο παραβίασης από τη Δαμασκό των υποχρεώσεών της για την καταστροφή των αποθεμάτων χημικών όπλων με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Φίσερ δήλωσε ότι, σε περίπτωση που η ευθύνη του συριακού καθεστώτος αποδειχθεί, η υπόθεση της ύπαρξης χημικού οπλοστασίου εκεί είναι η πιο αξιόπιστη. Και, στην περίπτωση αυτή, «το συριακό καθεστώς έχει πει ψέματα στη διεθνή κοινότητα».
Bookmark and Share