Μπαλαούρας για το Άγιο Φως: Περιττή δαπάνη και παγανιστικό κατάλοιπο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Μπαλαούρας για το Άγιο Φως: Περιττή δαπάνη και παγανιστικό κατάλοιπο..

  • Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας, δηλώνει την αντίθεση του για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης, με την αιτιολογία ότι είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο.


«Είναι απαράδεκτο το... ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο», σχολίασε ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στο «Ε».

Δήλωσε δε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή αρνούμενος να απαντήσει στο ποιά θέση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αντίθετος με το εν λόγω έθιμο. Ο Νίκος Παππάς είχε σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ειρωνικά το γεγονός ότι το Άγιο Φως έρχεται στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους.

«Με τιμές αρχηγού κράτους ήρθε το άγιο φως. Με ρωτάει η γυναίκα μου αν θα κάνει και δηλώσεις...» είχε γράψει στις 14 Απριλίου του 2012. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη αντιπολίτευση και επαγγέλλονταν τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Αίσθηση είχε προκαλέσει όμως και μια δήλωση του Νίκου Φίλη, τον Μάιο του 2015, όταν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο ίδιος είχε κάνει λόγο τότε για… «εμπόριο λειψάνων».




.
Bookmark and Share