Έμποροι και υπάλληλοι στους δρόμους για τις Κυριακές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Έμποροι και υπάλληλοι στους δρόμους για τις Κυριακές

  • Το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και έντονη αποδοκιμασία από ενώσεις και συνομοσπονδίες εμπόρων, οι οποίοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ήδη τις... δράσεις στις οποίες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να αποτρέψουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου που αποφασίστηκε στο πλαίσιο του προσχεδίου τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα σε δανειστές και κυβέρνηση.

Ειδικότερα προβλέπεται:

- προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν γίνει νομοθέτηση επί της εν λόγω ρύθμισης
- λήψη ασφαλιστικών μέτρων
- απεργία την Κυριακή 7 Μαΐου
- για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η κυβέρνηση, θα κλείνει μία άλλη από τις ήδη θεσμοθετημένες.

ΕΣΕΕ: Η απελευθέρωση θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση

«Η κυβέρνηση και η τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου» αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, κ.κ. Βασίλης Κορκίδης και Γιώργος Καββαθάς, έκαναν λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα που οδήγησαν στην απόφαση για την οποία οι θεσμοί έπαιξαν τον ρόλο των «διαμεσολαβητών»​
«Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες μας και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες -μεγάλες- περιοχές θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ αποφάσισε στο πλαίσιο αυτό πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών! Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας».
Bookmark and Share