Ο Ερντογάν απαγορεύει τη λέξη «αρένα» στις ονομασίες γηπέδων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ο Ερντογάν απαγορεύει τη λέξη «αρένα» στις ονομασίες γηπέδων

  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της λέξης «αρένα» στις ονομασίες των τουρκικών γηπέδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν όρο που δεν προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και επιπλέον παραπέμπει στις συγκρούσεις των μονομάχων με άγρια θηρία.

Πολλά στάδια στην Τουρκία.. περιλαμβάνουν στην ονομασία τους τη λέξη «αρένα», συνήθως σε συνδυασμό με την επωνυμία του σπόνσορα της ομάδας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα γήπεδα των ποδοσφαιρικών ομάδων Γαλατάσαραϊ (Turk Telekom Arena) και Μπεσίκτας (Vodafone Arena) ή της ομάδας μπάσκετ Μπεσίκτας (Ulker Sports Arena).
«Είμαι κατά της αρένας. Ξέρετε τι έκαναν στις αρένες στο παρελθόν; Άνθρωποι διαμελίζονταν από ζώα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής πτυχίων σε σπουδαστές θρησκευτικών σχολών. «Έδωσα οδηγίες στο υπουργείο Αθλητισμού να καταργηθεί η λέξη αρένα από τις ονομασίες των σταδίων», πρόσθεσε.
Ο Τ. Ερντογάν υπερασπίζεται με πάθος την τουρκική γλώσσα και μόλις πριν από δύο ημέρες είχε ταχθεί κατά της χρησιμοποίησης ξένων λέξεων στις πινακίδες ή τις ονομασίες αθλητικών εγκαταστάσεων.
Bookmark and Share