Ξεκινούν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ξεκινούν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

  • Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.


Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η πλατφόρμα για τους ... ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι μπαίνουν σταδιακά στην ημερήσια ατζέντα των τραπεζών μετά τη μείωση του ορίου των οφειλών που ενέκρινε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων.

Το όριο των οφειλών πάνω από το οποίο οι συμβολαιογράφοι διενεργούν πλειστηριασμούς κατοικίας μειώθηκε στις 300.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ που είχε αποφασιστεί στα τέλη Απριλίου. Στόχος είναι, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το όριο αυτό να μειωθεί περαιτέρω και σταδιακά να ισορροπήσει στις 200.000 ευρώ.

Το όριο αυτό προσεγγίζει το επίπεδο προστασίας που υπάρχει σήμερα για όσους έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και πρόκειται για άτυπο όριο και όχι θεσμοθετημένο πλαίσιο προστασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων, κ. Γιώργο Ρούσκα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη στον προγραμματισμένο χρόνο, προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ σε πρώτη φάση μέσα από εικονικές πράξεις. Με δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι μήνας αργίας τόσο για τους δικηγόρους όσο και τους συμβολαιογράφους, στόχος είναι το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να είναι πλήρως έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Bookmark and Share