Συνέβη κι αυτό: Google και Facebook έπεσαν θύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος»! - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Συνέβη κι αυτό: Google και Facebook έπεσαν θύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος»!

  • Πόσα λεφτά έχασαν;

Η Google και το Facebook παραδέχτηκαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα μιας διαδικτυακής απάτης που τους κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με το BBC, ένας...Λιθουανός άνδρας κατηγορήθηκε τον Μάρτιο ότι κατάφερε να εξαπατήσει δύο μεγάλες εταιρείες από τον χώρο του διαδικτύου, αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ακολουθούσαν την τεχνική Phising (Ηλεκτρονικό Ψάρεμα). Με το Phising, ένας χάκερ υποδύεται μια αξιόπιστη οντότητα, με απώτερο στόχο την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Τον Απρίλιο, το περιοδικό Fortune είχε δημοσιεύσει πως τα δύο θύματα δεν ήταν άλλα από την Google και το Facebook, δύο εταιρείες που υπόσχονται μεγάλη ασφάλεια στους χρήστες τους και που συχνά τους προειδοποιούν για τους κινδύνους του «ηλεκτρονικού ψαρέματος». Οι δύο εταιρείες τελικά παραδέχτηκαν ότι εξαπατήθηκαν, διαβεβαιώνοντας όμως ότι κατάφεραν να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους κλάπηκαν. Ούτε το Facebook, ούτε η Google αναφέρθηκαν στο ποσό, το οποίο εκτιμάται ότι αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια.