Κιμ Γιονγκ Ουν εναντίον Τραμπ για την απόσυρση από την Συνθήκη του Παρισιού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κιμ Γιονγκ Ουν εναντίον Τραμπ για την απόσυρση από την Συνθήκη του Παρισιού

  • Όταν ο πλανητάρχης απέσυρε τις ΗΠΑ από την Συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή αντιμετώπισε σφοδρή κριτική εντός και εκτός συνόρων, αλλά, μάλλον, ποτέ δεν περίμενε ότι σε αυτό το θέμα θα βρει απέναντί του και τον «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σχεδόν...σύσσωμος ο πλανήτης καταδίκασε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου «Λάθος για το μέλλον της γης», η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, εξέφρασε την απογοήτευσή της και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση του Τραμπ απορρίπτει το μέλλον με την απόφασή της».

Όμως και ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, πρόσφατα, επιτέθηκε δια εκπροσώπου του στον Τραμπ για αυτή του την απόφαση. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της απομονωμένης χώρας περιέγραψε την απόφαση του πλανητάρχη ως «τον υψηλότερο εγωισμό» και τόνισε ότι αυτή η απόφαση ήταν μια απόδειξη πως οι ΗΠΑ κοιτάζουν μόνο τη δική τους ευημερία.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA την Τρίτη. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η πολιτική του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική», οδήγησε στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

«Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο εγωισμού και ηθικού κενού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας για την απόφαση Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε «εγωιστική πράξη που έχει σοβαρές συνέπειες για τις διεθνείς προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος».
Bookmark and Share