Ο Μπρέιβικ καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησης του και προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ο Μπρέιβικ καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησης του και προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


  • Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που σκότωσε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία το 2011, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησής του, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας αρνήθηκε να... εξετάσει την προσφυγή του Μπράιβικ σε δεύτερο βαθμό για τις συνθήκες κράτησής του, τις οποίες ο κρατούμενος καταγγέλλει ως «απάνθρωπες».

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση που έλαβε νορβηγικό δικαστήριο τον Μάρτιο, σύμφωνα με την οποία το νορβηγικό κράτος δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του Μπράιβικ, είναι οριστική.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατο Δικαστηρίου ο δικηγόρος του Όισταϊν Στόρβικ δήλωσε: «Θα προσφύγουμε στο Στρασβούργο το συντομότερο δυνατό».

«Ήμασταν έτοιμοι για το ενδεχόμενο η προσφυγή μας στα νορβηγικά δικαστήρια να μην έχει αίσιο τέλος», πρόσθεσε.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπρέιβικ κρατείται στο πιο «φιλικό» αλλά και πολυτελές- για τα δεδομένα πάντα των φυλακών ανά τον κόσμο- σωφρονιστικό κατάστημα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είχαν δοθεί παλαιότερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο, οι φυλακές είναι υψίστης ασφαλείας και υπάρχουν σαφείς περιορισμοί για τους επικίνδυνους παραβάτες του νόμου.
Bookmark and Share